Hírek

2022. június 01., 11:38Horgászverseny 2022.06.25.

Horgászverseny 2022.06.25.

A Pötrétei Aranykárász Horgász Egyesült 2022. június 25-én horgászversenyt szervez az egyesületi tagok számára.

A versennyel kapcsolatos tudnivalók, a versenyszabályzat a következő:

  1. Minden jelentkezőnek el kell fogadni az alábbi versenyszabályzatot.
  2. A horgászverseny helyszíne a pötrétei I. horgásztó. A verseny 2022.06.25-én reggel 7:00-kor kezdődik, reggel 6:30-kor gyülekező és sorsolás az I-es tó kikötőjében. A verseny 11:00-kor ér véget.
  3. A horgászversenyen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, ami azt jelenti, hogy legkésőbb június 21. (kedd) éjfélig emailen, vagy aznap este 20:00-ig telefonon kell jelezni a tagoknak a részvételi szándékot. Telefonos regisztráció esetén az alábbi számok hívhatók: 06-30-628-7729, 06-30-641-0341. Nagyon fontos, hogy a regisztráció során jelezni kell, hogy a résztvevő partról vagy csónakból kíván-e horgászni. Csónakos horgászoknak csónakot az egyesület nem tud biztosítani.
  4. A horgászhelyek (mind a parti- mind pedig a csónakos helyek) sorsolással kerülnek kiosztásra. A sorsolásra 2022.06.25-én reggel 6:30-kor kerül sor. A sorsolást követően 7:00-tól lehet elfoglalni a kisorsolt horgászhelyet, amely a parton és a vízen is egyértelműen, számmal ki lesz jelölve. A verseny időtartama alatt a horgászhely nem hagyható el, a csónakos helyeknél a horgászhelyet jelölő karó és tábla 5 méteres körzetében kell rögzíteni a csónakot. A verseny befejeztével 11:00-kor abba kell hagyni a horgászatot, de a horgászhelyet elhagyni nem szabad, meg kell várni, amíg a mérlegelők mindenkihez (parton és vízen egyaránt) megérkeznek és lemérik a kifogott halakat. A mérlegelést fényképpel dokumentáljuk. A mérlegelés után a kifogott halakat (a törpeharcsa kivételével) a vízbe vissza kell engedni. A versenyen a helyi horgászrend által megengedett tetszőleges módszerrel, tetszőleges halfajra maximum 2 bottal lehet horgászni.
  5. A kifogott halak védelméről a résztvevőknek kell gondoskodniuk. Mérlegelés után minden hal visszakerül a tóba, ezért fokozottan felhívjuk a figyelmet a kifogott halak védelmére, valamint a helyi horgászrend betartására! A horgászrend Pötréte honlapján is megtalálható.
  6. Eredményhirdetésre a versenyt követően várhatóan 12:00 óra után a Pötréte központjában lévő kultúrháznál kerül sor. A legnagyobb össztömegű fogást elérő horgász megkapja a vándorkupát, illetve egy a 2023-as évre szóló területi engedélyt a Pötréte I-II. horgásztavakra. A második legnagyobb össztömegű fogást elérő, valamint a legnagyobb tömegű halat fogó horgász szintén egy a 2023-as évre szóló területi engedélyt kap a Pötréte I-II. horgásztavakra.

Reméljük, megtiszteli részvételével a horgászversenyt!

Jó versenyzést kíván:

a Pötrétei Aranykárász Horgász Egyesült vezetősége és a szervezők


« Vissza az előző oldalra!

Pötréte Község Önkormányzata - Magyar